با توجه به اهمیت کاهش مصرف انرژی پاسخ تقاضا مشترکین بسیارمهم است. سیستمهای نمایشگر خانگی HD اطلاعات مربوط به مصرف انرژی را در اختیار مشترکین قرار می دهد. بسترهای مخابراتی ساختمانهای هوشمند وسیستمهای اندازه گیری که وجود دارد،استفاده از سیستم نمایشگر خانگی را آسان تر کرده است. سیستمهای HDمعمولا بر پایه ی فناوری های رادیوییPLC و ZigBee طراحی گردیده اند.
اگر از 500 نفر بخواهید پنج عدد از لوازم خانگی را نام ببرند به احتمال زیاد 480 نفر آنها حتما تلویزیون را نام خواهند برد جالب آنجاست که 30 نفر دیگر هم حتما حواسشان جای دیگری بوده وگرنه امکان ندارد در قرن حاضر باشیم و کسی با مقوله تلویزیون آشنایی نداشته باشد و نداند تلویزیون چیست تلویزیونها که از آنها به عنوان جعبه جادو هم یاد شده است راه طولانی را از ابتدای اختراع خود تا به الان طی کردهاند. خیلی از ما تلویزیونهای کمد مانندی را به یاد داریم که برای انتخاب کانال باید مانند رادیو پیچ تنظیم را میچرخاندیم تا کانال مورد نظر به صورت واضح نمایش داده شود و البته رنگی نبوده است و فقط سیاه و سفید بوده و روی یک نمایشگر 12 اینچ نمایش داده می شد امروزه تلویزیونهای فوق العاده باریکی به بازار آمده است و امکانات قابل توجهی دارد و با داشتن پورتهای مختلفی که دارد تنها ویژگیهای نسل جدید تلویزیونها نمی باشد.انواع مختلفی از نمایشگرهای خانگی در بازار موجود می باشد که بسته به نیاز وسلیقه خود و کاربردی که دارد می توانید آن را تهیه کنید و از آن استفاده کنید.
نمایشگرهای سی آر تی CRT
در زمان گذشته تلویزیون هایی بوده اند که با لامپ اشعه کاتدی و هم چنین صفحه نمایشگر کار می کرده اند این نوع نمایشگرها تصاویر متفاوتی را از لحاظ نسبت های تصویر پخش می کرده است این نوع نمایشگرها از لحاظ رنگ کیفیت پایین داشته اند .و برای اینکه فاصله ای که بین منبع نور با صفحه ی نمایش است بتوان آن را جبران کرد نیاز به عمق زیاد دارد از دیگرمعایب این نمایشگرها وزن زیاد آن و محدودیت در ابعاد و اندازه آن می باشد
اگر بخواهیم درباره نسل بعدی تلویزیون ها بگوییم که بعد از سی آر تی ها به بازار آمدند توضیحاتی را بدهیم باید گفت که تلویزیون های پلاسما بوده اند تلویزیون هایی که باریک بودند و وقتی که به بازار ارائه شدند طرفداران زیادی پیدا کردند چرا که بهترین گزینه برای ساخت تلویزیون با ابعاد بزرگ بوده است و از لحاظ رنگ نیز بهترین کنتراست را دارد .
اگر زمانی که دانش آموز بوده ایم را به یاد داشته باشیم آموختیم که ماده دارای جامد ، مایع وگاز است یعنی سه فاز مختلف می باشد. اما باید گفت که ماده دارای فاز دیگری هم می باشد که پلاسما نام دارد .پلاسما یک گازی است که اتم های آن زمانی که الکترون از دست می دهد یون مثبت می شود .
تلویزیون های پلاسما معایبی هم دارد اینکه مصرف انرژی بالایی مصرف میکند و در تولید آن از موادی استفاده کرده اند که می تواند برای بدن مضر باشد و این نوع نمایشگرها گرمای زیادی را تولید می کنند چرا که برای تولید تصویر از فسفر استفاده کرده اند .
سازندگان این نوع تلویزیون از تکنولوژی استفاده کرده اند که باعث شدش که قیمت تلویزیونهای پلاسما کاهش یابد و آن بکاربردن بک لایت ال ای دی بوده است.

نمایشگرهای ال سی دی LCD و پلاسما
صفحه نمایش کریستال مایع (LCD) که دارای ذرات ریز کریستال مایع در میان دو صفحه شیشه ای تخت می باشد که خواصی ما بین جامد و مایع دارد. و به تغییر دما بسیارحساس بوده و همین مورد سبب بکارگیری آن ها به جای پرتوهای کاتودی می باشد.
ایرادی که این نمایشگرها دارد رنگ مشکی را نمی تواند به صورت کامل نشان بدهد و در قابل از مزایایی که دارد می توان به مصرف کمتر برق ،طول عمر زیاد تر ،وزن سبکی که دارد نسبت به نمایشگرهای پلاسما اشاره کرد.
صفحه نمایش از چندین سلول تشکیل شده و در هر سلول دو صفحه مجزا شیشه ای دارد که دو صفحه توسط یک شکاف از یکدیگر جدا شده اند ،در درون این شکاف ترکیب گاز نئون – زنون قرار میگیرد که در زمان ساخت دستگاه این گاز به فرم مایع پلاسما در می آید تلویزیونهایی که با نام LCD معروفند برای تولید نور سفید در پشت نمایشگر از لامپهایی فلوئورسان (CCFL) استفاده میکنند.
نمایشگرهای پلاسما درمقایسه با لامپ های فلوروسنت تفاوت های بسیاری را دارا می باشد ،وزمانی که تلویزیون مورد استفاده قرار میگیردگازی که در آن وجود دارد باردار می شود و سبب تولید فسفر قرمز ،آبی و درنهایت سبز می گردد تصویر را ایجاد می کند نمایشگرهای پلاسما علاوه بر اینکه رنگ مشکی را بسیار بهتر و با کیفیت تر نشان میدهد زاویه دید بهتری هم در مقایسه با نمایشگرهای ال سی دی دارد شاید برای شما این سوال پیش بیاید که پیکسل چیست در پاسخ به این سوال باید گفت که به هر واحد فسفرهای رنگی پیکسل می گویند.
نمایشگرهای ال ای دی LED
تفاوتی که نمایشگرهای ال ای دی با ال سی دی دارد در نوع منبع نوری آن می یاشد ، در نما یشگر های ال ای دی تصویر بر روی یک صفحه ال سی دی تشکیل می شود اما منبع نوری لامپ ال ای دی سفید رنگ می باشد که کنتراست تصویر را بالا می برد یکی از معایب این نوع نمایشگرها این است که هر چه سایز نمایشگر آن بزرگ تر می شود قیمت آن بالاتر میرود.
که تلویزیونهای LED سطوح کنتراست بیشتری دارند گرما و مصرف انرژی کمتری ، تولید میکنند. به جز این ویژگیها ، LED ها سبک تر هستند، فضای کمتری اشغال میکنند، در زمان ساخت آنها از جیوه استفاده نکرده اند عمق بیشتری این نوع نمایشگرها در تصویر ایجاد می کنند. ال ای دی ها قیمت بالاتری نسبت به ال سی دی ها دارد و همچنین کنتراست کمتری نسبت به نمایشگرهای پلاسما دارند.
نوعی دیگر از نمایشگرها می باشند که به نمایشگرهای ال ای دی صنعتی معروف هستند. ال ای دی این نوع از لامپ ها دارای رنگ های مختلفی می باشد ابعادی بزرگی و وزن زیادی دارند برای تهیه این نوع نمایشگرها هزینه های زیادی باید پرداخت کرد.

در نمایش تصاویر مانیتور های کامپیوتر ، تلویزیون های خانگی و نمایشگر های قدیمی ۴ استاندارد SVGA, XGA, SXGA UXGA وجود دارد .در نمایشگرهای سینماهای خانگی ، ویدئو پروژکتورها و عریض ، از استاندارد های WVGA, WSVGA, WXGA WUXGA استفاده میکنند.
تعداد کل پیکسل ها |
تعدا پیکسل افقی × عمودی |
وضوح تصویر Resolution |
480,000 |
600×800 |
SVGA |
786,000 |
768×1024 |
XGA |
1,311,000 |
1024×1280 |
SXGA |
1,920,000 |
12000×1600 |
UXGA |
410,000 |
480×854 |
WVGA |
590,000 |
576×1024 |
WSVGA |
922,000 |
720×1280 |
WXGA |
2,304,000 |
1200×1920 |
WUXGA |
تلویزیون oled
نوع دیگری از تلویزیون ها که به بازار عرضه شدش و باعت پیشرفت تکنولوژی در طی چند سال اخیر شد تلویزیون های OLED بوده است از کربن ارگانیک در ساخت آن بهره برده اند که زمانی که جریان را عبور می دهد نور تولید می کند.
OLED ها سطح هایی هستند که باعث می شود نور از آن ها ساتع شود در حالی که LEDها مانندلامپهای کوچک کنار هم قرار دارند.در تلویزیون های OLED نور به طور مستقیم به وجود می آید.
در حالی که در تلویزیون های دیگر این گونه نیست برای اینکه تصویر ایجاد شود در نمایشگر احتیاج هست به نورهای آبی ، سبز و قرمز OLED ها زمانی که جریان الکتریسیته از آن ها عبور می کند باعث می شود که کار کند در پنلهای LCD نور پسزمینهی توسط لامپهای LED یا فلورسنت ایجاد می شوند در حالی که این نوع نمایشگرها برتری که دارند این است که هر پیکسل بصورت مستقیم نور را ساتع می کنند.تلویزیونهای OLED قادر به پخش تصاویر سه بعدی اکتیو و پسیو می باشد که الجی از فناوری پسیو استفاده می کند.
خود تکنولوژی OLED دو دسته می باشد.
در این نوع OLED ها رنگ های سبز و قرمز و آبی باهم ترکیب شدهاند و نور سفید زمانی تولید می شود که جریان از آن عبور می کند. عناصر پیکسل قرمز، سبز و آبی زمانی تولید می شوند که از یک فیلتر رنگی عبور کند.شاید این سوال پیش بیاید که چرا باید وقتی سه رنگ داریم با ترکیبشان نور سفید بسازیم ؟و مجددا با عبور آن از فیلتر رنگ خاصی ایجاد کنیم؟در جواب به این سوال باید گفت که نور سفیدی که در طی این فرآیند تولید می شود پایدار است.مسئولین ال جی گفته اند که این روش هزینه تولیدی که دارد کمتر است و می توان نمایشگرهایی با سایزهای مختلف ساخت.
هر پیکسل دارای ساب پیکسلهای سبز، قرمز و آبی می باشد.اگر اسم AMOLED را شنیدید بدانید که برای دستگاه های کوچک مثل گوشی های هوشمند از این اصطلاح استفاده می کنندمنظور از AM روش آدرسدهی صفحهنمایش می باشد و یکی از روشهای بکارگیری نمایشگرهای OLED می باشد هر پیکسل آدرسدهی جداگانه ای دارد و AM مخفف "Active Matrix" است و نمایش فیلم که تصاویر متحرک دارد بسیار بهتر است.
ساخت نمایشگرهای OLED گام بزرگی در پیشرفت تکتولوژی داشته است.این نوع تلویزیون علاوه بر عملکردی بهتر سبک تر و نازک تر نیز هستند کار هر پیکسل بصورت جداگانه است و به آسانی خاموش می شود میتواند مشکی مطلق را به وجود آورد و از خصوصیات دیگری که باید اشاره کرد وضوح تصویر بالای آن می باشد.
زمانی که این نوع تلویزیون ها به بازار آمد طرفداران زیادی را به خود جذب کرد مخصوصاً کسانی که علاقه مند به دیدن فیلم های سینمایی بودتد و گیمرها این نوع تلویزیون ها را خریداری کردند. چرا که هنگامی که تماشای فیلمهای اکشن، بازیهای ویدیویی مسابقات ورزشی در OLEDها بسیار جذاب برای بیننده می باشد.
در پایان توضیحی دهیم درباره LED و OLE این که تلویزیون های ال ای دی همان ال سی دی هستند که بک لایت آن ها ال ای دی می باشد.از مزیت های این نوع تلویزیون این است که در مصرف برق صرفه جویی می شود زیرا در مقایسه با تلویریون های ال سی ال ای دی و پلاسما انرژی کمتری استفاده می گردد اما نمایشگر ال ای دی قابل مقایسه با OLED نیست. به همین دلیل است که فقط در صنایع گران قیمت که دارای حساسیت بالا هستند از این نوع از نمایشگر ها استفاده میشود.
در دوره آموزش تعمیرات مانیتور و دوره آموزش تعمیرات تلویزیون در مجتمع فنی ملی پایتخت تمامی این موارد بصورت فنی و کارگاهی به کارورزان محترم آموزش داده خواهد شد.
علاقمندان به شرکت در دوره های عملی و کارگاهی این مرکز میتوانند با شماره های 02188957919----------------09191080287 تماس بگیرید و یا فرم پیش ثبت نام زیر را پر کنید تا همکاران ما در واحد آموزش خدمت شما در اولین فرصت تماس بگیرند.